Reply To: Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan › Reply To: Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Buna ziua dl.Cristic,
Multumesc pentru sfaturi. O sa discut cu fiul meu (el este soferul) de varianta Mahmudia. Drumul propus este deosebit pentru a ajunge la pensiune. Urmand canalele Carasuhat – Litcov – Ceamurlia – Crisan => sosire la “Pensiunea Casa cu flori”, Crisan probabil voi avea sub chila minim 1 metru de apa fiind “Magistrale Albastre”. In zona pensiunii sunt intinsuri cu bolovani, este chiar trecerea foarte dificila dintre Canalul Sulina si Canalul Crisan.
Am auzit de ceva dragari pe langa Crisan prin 2015-2016. Daca stiti ceva noutati in legatura cu eliminarea pericolelor subacvatice (intinsura cu pietre) din acest sector va rog sa ma informati.
Am o barca Terhi Nordic 6020 cu L= 4.62 m, l= 1.87 m si un motor Yamaha de 20 CP. In cat timp ati parcurs dvs.ruta propusa prin cele 4 canale ?
Multumesc pentru urari. Sper sa se indrepte vremea pana pe 12. Noi (eu si fiul meu) am fi vrut sa mergem la caras pe canalul Sireasa, si la stiuca si crap pe canalele Bursuca – Rosulet + canalul de legatura dintre L.Rosu si L.Tataru. Dar sunt cu noi sotia si prietena fiului meu de aceea s-a terminat cu dormitul in cort + pescuit.
Pe vremuri in vacante mama ma lasa sa merg la rude prin zona (Crisan – Chilia) iar acum voi avea ce arata la familie. Pe atunci barca pescaresca de 18 crivace a unchiului meu se strecura la ghionder pe canalele taiate de el prin plaur. Acuma cu barca mea nu prea indraznesc sa ies din canalele “Magistrale Albastre” pe ape asa de mici. De aceea am facut acest topic pe siteul dl.Pupezica pentru a ma ajuta pe unde sa merg in siguranta in DD cu familia.
Dl.Cristic va multumesc pentru mesaj si sfaturi.
Multa sanatate si numai bine la toti.
Cu respect,
Sumila