Reply To: Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan › Reply To: Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Buna ziua!
Referitor la cazarea de la Crisan, eu in ultimul an am stat frecvent la pensiunea Casa cu Flori. Pretul cazarii este rezonabil iar mancarea este exeptionala. Este bazata in special pe peste. Pensiunea este situata pe canalul Crisan, la ,,originea” acestuia din bratul Sulina. Cum se intra pe Crisan (din bratul Sulina) este prima pensiune pe malul stang al canalului. Au ponton in fata unde poti sa acostezi peste noapte. Barca trebuie legata cu atentie, traficul in acest segment al canalului Crisan fiind intens (barca mea a avut o data de suferit din cauza valurilor produse de cei ce nu reduc viteza si, din pacate, a neglijentei mele). Cu mai multe baloane si cu ajutorul gazdei (Florin) poti lega barca astfel incat sa nu fie nici o problema.
Totodata vin cu o sugestie si sper ca Pupezica sa nu se supere, intrebarea fiindu-i adresata. Eu las barca la apa la Mahmudia. Acolo este o rampa amenajata in aval (aproximativ 200 de metri) de pensiunea Casa Teo. Masina si peridocul pot fi lasate fie in fata pensiunii, fie dupa rampa unde exista o parcare cu taxa a primariei. Drumul de la Tulcea la Mahmudia cu barca pe peridoc se parcurge in aproximativ 30 de minute. Vis-a-vis de Casa Teo, pe malul stang, este intrarea pe canalul Carasuhat, deschis in iulie anul acesta. Urmand canalul Carasuhat ajungi in canalul Litcov pe care il parcurgi catre est pana in ,,Y”-ul canalului Ceamurlia, canalul Ceamurlia, apoi canalul Crisan catre nord la Casa cu flori (malul drept de data asta). Din Litcov exista o varianta mai scurta, canalul Lung ce te scoate direct in fata pensiunii Casa cu flori (mai dificil de parcurs in conditii de ape mici dar, bineinteles, si in functie de ce barca ai). Canalele Carasuhat – Litcov – Ceamurlia – Crisan pot fi parcurse in conditii de ape mici ( termenul lui Pupezica – Magistralele Albastre).
Cocediu placut si vreme buna!
Cristi