Reply To: Concediu de o saptamana cu kaiacele in Delta Dunarii
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Concediu de o saptamana cu kaiacele in Delta Dunarii › Reply To: Concediu de o saptamana cu kaiacele in Delta Dunarii
Buna seara Karmen si … salutari din Delta Dunarii 🙂
ATENTIE : Lacul Lung din sudul Lacului Merhei, cel “intretaiat” de Dovnica, iti poate pune probleme mari. Lacul Lung este intretaiat de la nord la sud de un plaur imens. Canalul Dovnica te scoate in vestul plaurului in timp ce Canalul Dovnica continua catre Lacul Merheiul Mare prin dreapta (estul) plaurului.
In mod normal ar trebui sa gasesti un canalus de legatura prin stuf. Dar nu este sigur. Eu nu am mai fost pe-acolo de anul trecut. Daca poti, vezi Tura in Delta 2015.05.24 – Mini-concediu Ziua II – Marile Lacuri ale Deltei de Nord : Lacurile Matita, Babina, Dracului si Lacul Merheiul Mare si fa zoom pe zona de traversare a Lacului Lung.
ATENTIE DIN NOU : Daca “te inchizi” acolo pe Lacul Lung, singura retragere este tot pe Canalul Dovnica spre sud pana la al doilea canal pe mana dreapta (vest) – Canalul Sfistovca. Primul canal spre vest se inchide. Insa trecerea de pe Lacul Sfistovca si apoi Lacul Lungu pe Lacul Vastojnaia (lac adiacent in vestul Lacului Matita) este extrem de dificila.
NOTA : Te rog nu fa confuzie intre Lacul Lung situat in sudul Lacului Merheiul Mare si intretaiat de Canalul Dovnica si lacul Lungu , situat oarecum in sud-estul Lacului Matita, vecin cu Lacul Sfistovca.
SFATUL MEU : Urmeaza din Mila 23 Canalul Eracle si Garla Lopatna, traverseaza spre est prin japse pe Lacul Miazazi, traverseaza spre nord de pe Lacul Miazazi pe Lacul Matita, tine malul estic si iesi de pe Lacul Matita pe Lacul Merheiul Mare. Apoi tii malul sudic si o iei pe al doilea canal la dreapta (spre sud). Vei ajunge in siguranta in Letea.
Ape leganate si fara vant,
Pupezica
-
This reply was modified 9 years, 11 months ago by
Pupezica.