Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Buna ziua,
Astept cu nerabdare vesti din Germania prin care sa fiu anuntat ca a plecat coletul cu cortul de barca. Produsul este achitat pe la inceputul lunii Februarie. Poate cortul de barca o sa vina la timp ca sa prind tura si sa fiu pe 7 Mai dimineata la intrarea pe canalul Mila 36. Magazinul m-a informat ca la sfarsitul lui Aprilie trimit produsul in Ro.
In orasul meu este un doctor veterinar foarte bun. Cu dl.doc.Cornel Gingarasu sunt prieten din 1985. Cand ne intalnim vorbim de una de alta. Ieri 20 Aprilie am discutat pe unde o sa ma plimb in tura. Dl.doc.mi-a spus sa fiu foarte atent cu tantarii. Nu am auzit in viata mea ca acestia sunt vectori purtatori de:
DIROFILARIOZA / VIERMI LA INIMA – PARAZITOZA CARDIO-RESPIRATORIE – TRANSMITERE PRIN TANTARI – IN ROMANIA ESTE CONSIDERATA EDEMICA IN DELTA DUNARII.
Eu am fost socat de cele auzite despre acesta boala (moderna) pe care o transmit tantarii si de aceea fac acesta postare si pentru voi.
In curand incep caldurile si o sa fie bine pe barca in tura. Dar odata cu caldura apar roiurile de tantari si tauni. Cand nu sunteti aparati de curentul de aer creat prin deplasarea in viteza a barcii aveti grija de voi si incercati sa va aparati de piscaturile de tantar.
Voi posta mai jos 3 adrese de pe net unde puteti citi despre acesta boala:
http://www.vetonline.ro/dirofilarioza.html
http://arpadvet.ro/dirofilarioza-la-om-transmitere-evolutie-prognostic/
http://vaslui.comisarul.ro/diverse/maidanezii-din-barlad-infestati-cu-o-boala-letala-_472777.html
Pentru a va deranja cat mai putin ieri am facut COPY in .tex a celor 3 articole (eliminand ce era de eliminat ca sa mearga la postare). Sunt restrictii peste restrictii in a incerca a posta ceva de iti trece tot cheful de a mai scrie. Dupa 4 ore de incercari am renuntat.
Primele 2 adrese de pe net sunt medicale iar a treia este un articol din presa. La ultima adresa cititi doar primele 4 paragrafe (articolul e foarte lung) restul nu prea are legatura cu DD si boala.
Aveti grija de dvs.Nu e de gluma. Intr-un oras din Ro.s-au inregistrat o proportie de 60 % din cainii comunitari avand acesta boala greu de depistat in stadiul incipient cand SE MAI POATE TRATA. Dar mass-media de multe ori exagereaza si de aceea astfel de date trebuie tratate cu suspiciunie ca o declaratie de la partid / guvern. Oricum o iei e nasol.
Eu am grupa sanguina zero si sunt prietenul tantarilor. Tantarii le place tare mult de mine si de aceea afumarea, ungerea sau aparatura cu ultrasunete nu prea are efect. Folosesc camasa cu maneca lunga, pantaloni lungi, ciorapi doua perechi, manusi chirugicale, palarie cu plasa si cand intru in cort ii omor cu insecticid. In astfel de conditii (am grupa sanguina zero) EU ma descurc. Intr-o zi vara trecuta la asfintit norul gigantic de tantari a facut sa scada lumina din jur.
Poate pentru unii mai CU CURAJ ar putea spune ca mie nu mi se poate intampla asa ceva. Trag o tarie in goarna aprind o balega si nu ma doare capul de problema tantarilor si acestei boli.
Eu am facut doar o atentionare NORMALA de bun simt pentru cine vrea sa asculte.
Daca luati cu voi vreun clopotel / caine ca sa va pazeasca intrebati la un cab.vet.de medicamente de preventie (tantarul se opreste din supt, nu mai suge) si medicamente contra celor introduse de tantar in corpul animalutului.
Va doresc o zi buna si multa sanatate.