Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Salut ValentinP si salutari lui Tibi cu care m-am conversat pe mail. Ma bucura faptul ca veniti si sunt sigur ca si ceilalti participanti la intrunire gandesc la fel. Citisem si postul cu traseul insa acum, la “resumee”, mi-a scapat 🙂 .
Acum cateva “date” despre traseul vostru, de altfel cel mai direct si cel mai bun traseu din Dunavat catre Chilia Veche.
1. Desi am descris “Micul “M” de la Dunavat” nu am mai updatat postul. O abordare mult mai facila a Intrarii 7 este pe ramura sud-estica a buclei aval a Micului “M” de la Dunavat.
Mai simplu spus, iesiti in Dunare pe Canalul Dunavat pe Intrarea 6 si coborati aval pe Dunare Noua pana cand se deschide spre nord ultima ramura a Micului “M” de la Dunavat. Urcati amonte pe aceasta ramura care va va conduce in conditii mult mai OK catre Intrarea 7 pe Garla Perivolovca.
2. Garla Perivolovca nu pune probleme. De la iesirea pe Litcov o luati catre est si aveti doua optiuni : Canalul Malafeica (Lung) – un canal direct catre Crisan, primul canal pe care il intalniti pe mana stanga (spre nord) pe Litcov si “Y” de pe Ceamurlia, recte Canalul Ceamurlia – al doilea canal intalnit pe mana stanga (spre nord) pe Litcov, care va scoate pe Canalul Crisan.
Va recomand a doua varianta (Canalul Ceamurlia si Canalul Crisan) pentru viteza de deplasare.
Desi cele scrise de mine despre Intrarea 18 – Crisan raman partial valabile, reamintesc faptul ca in zona s-au desfasurat ceva lucrari de decolmatare. Spun “partial valabile” intru-cat nu am sondat efectiv cu ghiondirul, cotele fiind fff mari, am vazut numai “urmele” decolmatarii pe maluri.
Reamintesc faptul ca exista statie de benzina la Crisan.
3. Intrarea 19 – Bucla Marelui “M” amonte Crisan nu pune probleme si nici parcurgerea sectorului de Dunare Veche pana la Mila 23.
4. Cele scrise de mine despre Canalul Eracle raman valabile. In plus, la iesirea pe Garla Lopatna, in 2015 se fixase o cioata enorma de-a latul canalului care bloca complet zona navibabila de pe mana stanga (vest) de langa stuf, zona descrisa de mine ca fiind “abordabila”. Pe ape medii cum sper sa avem noi, aceasta cioata NU ERA VIZIBILA. Recomand deplasarea in regim de deplasament cu motorul sus pe ultima suta de metri a Canalului Eracle la iesirea pe Garla Lopatna precum si respectarea indicatiilor din descriere.
5. La iesirea pe Garla Lopatna de pe Canalul Eracle va orientati jumatate stanga (nord-vest) pe Garla lui Iacob care va va conduce catre un Canal de Legatura cu Stipocul si Centura Vestica a Chiliei (Canalul Pardina).
Garla lui Iacob va poate pune probleme pe ape mici. In acest caz recomand continuarea deplasarii pe Garla Lopatna spre nord, intrarea spre vest pe Lacul Babina, traversarea spre vest – nord-vest a Lacului Babina, prinderea Canalului Radacinoasele care va va conduce catre un Canal de Legatura sudic intre cele doua Centuri ale Chiliei. De aici ramane optiunea voastra pe care o preferati, fiind evident faptul ca Centura Vestica (Canalul Pardina) reprezinta un acces direct catre Chilia Veche.