Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Buna ziua tuturor
Cu acordul vostru, haideti sa stabilim trei “chestiuni”, zic eu esentiale:
1. Cine participa ?
2. Care este data de plecare ?
3. Care sunt localitatile in care ne cazam / campam / dormim pe barca ?
Pentru a raspunde la prima intrebare reamintesc posturile nr. 5853 si 5860. V-as ruga sa facem o lista de tipul :
Ex:
1. Catalin – 2 persoane
2. Pupezica – 4 persoane
etc.
Inteleg ca “ultima” data de plecare propusa este sambata 7 Mai 2016. Pentru a stabili cazarile este necesar sa “o batem in cuie” in cel mai scurt timp posibil.
Avand in vedere configuratia turei si luand in calcul diferentele de “disponibilitate” asupra datei de intoarcere, va propun urmatorul lucru : sa ne mentinem in cadrul traseului initial (sau in “parametri” acestuia) iar fiecare se intoarce cand doreste.
Despre localitatile in care ne cazam / campam / dormim pe barca, fac referire la postul nr. 5943, cu amendamentul ca nu ne mai intoarcem pe Dunare in zona Stanca Dunarii ci ne continuam drumul catre Bratul Chilia.
Asta ar insemna, dupa “noua” data de plecare :
1. Sambata 07 Mai 2016 – Plecare (intalnire) dimineata la intrarea pe Canalul Mila 36. Vizitarea Coloniei Trofilca si a Lacurilor Salbatice din Delta de Vest. Continuarea traseului pe Canalul Mila 36 spre nord, iesire pe Bratul Chilia. Innoptare in Pardina.
2. Duminica 08 Mai 2016 – Parcurgerea Bratului Chilia aval pana in Chilia Veche. Vizitarea localitatilor riverane. Innnoptare in Chilia Veche.
3. Luni 09 Mai 2016 – Vizitarea celor mai interesante arealuri din Delta de Nord. Traseul este impartit in 3 sectiuni. Innoptare in Letea sau la Sulina.
4. Marti 10 Mai 2016 – Vizitarea orasului Sulina. Parcurgerea unui traseu deosebit prin Delta Centrala in functie de cota apelor de la Tulcea (prin lacuri sau direct, pe Cordon Litoral), de la Sulina la Sfantu Gheorghe. Innoptare la Sfantu Gheorghe.
5. Miercuri 11 Mai 2016 – Vizita pe Meleaua Sfantu Gheorghe (regrupati pe barcile care pot intra). Innoptare la Sfantu Gheorghe.
6. Joi 12 Mai 2016 – (6.1) – Retragerea catre Tulcea pe canalele Deltei de Sud sau pe Bratul Sfantu Gheorghe pentru cei care vor sa incheie tura. (6.2) – Vizitarea iesitilor pe Mare de pe Canalul Zaton Buhaz. “Identificarea” 🙂 intrarilor pe Zatoane. Innoptare la Sfantu Gheorghe.
7. Vineri 13 Mai 2016 – Vizitarea Canalului Crasnicol si a Bisericutei din Inima Deltei. “Identificarea” 🙂 intrarii pe Lacul Belciug, functie de cota apelor Dunarii. Innoptare la Sfantu Gheorghe.
8. Sambata 14 Mai 2016 – Retragerea catre Tulcea. Incheierea cu succes a turei.
In opinia mea, exista posibilitatea petrecerii a doua nopti in orasul Sulina, cu diminuarea corespunzatoare a noptilor petrecute la Sfantu Gheorghe.
Fara a impune nimic nimanui, eu as prefera sa petrecem doua nopti la Sulina intru-cat unul dintre OASPETII MEI DE SEAMA ar putea fi mama mea care nu a mai vazut orasul Sulina de cca 40 – 50 de ani !!!
Emit inca o “parere personala” pe care nu o impun nimanui: din cauza gardului de sarma ghimpata care ma enerveaza nespus, eu “as sari” Letea si as innopta direct la Sulina unde, evident, conditiile de cazare vor fi mai bune. In plus avem sansa sa … nu specific acum metodele … sa vizitam Golful Musura si Insula Pasarilor. Nu uitati, suntem in sezonul de cuibarire !!!
Cu toata stima,
Pupezica
P. S. Haideti sa raspundem “organizat” la aceste intrebari. Despre mine : va puteti baza pe “flexibilitatea” mea 🙂 .
-
This reply was modified 10 years, 3 months ago by
Pupezica.