Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. De curand am achizitionat o elica de rezerva pentru tura.
Motorul este Yamaha F20BMHL model 2014 cu elica 9.25 X 12 – J1. Am cumparat o elica de rezerva din aluminium Solas, 3 pale, 9.25 X 9.75. Am optat sa am pentru tura o elica de tractiune deoarece am constatat ca barca avand 3 persoane nu mai intra in glisaj. Cu doua persoane si un bagaj de cca.45 kg am avut o viteza medie (amonte+aval pe Dunare) de 57 km/ora. Dupa achizitionarea elicei de rezerva pentru tura am gasit pe net elice cu 4 pale compatibila la motorul meu. Elica aluminium, Solas, 4 pale, 9.25 X 9. Fiul meu insista sa o cumpar si pe acesta.
EXISTA O ASA MARE DIFERENTA INTRE ELICE INCAT SA MERITE SA O ACHIZITIONEZ SI PE ACESTA SAU SUNT BANI ARUNCATI IN VANT LA DIFERENTA DINTRE ELE !!!
Cine are cunostinte temeinice despre cele de mai sus rog sa transmita un sfat. Cum ar fi mai bine sa fac ?
Deasemenea il rog pe dl.Pupezica cand are timp sa explice sau sa posteze o mica portiune din harta dumnealui cu problema ACOSTARII DIFICILE la facilitatile din satul Caraorman.
Referitor la acesta zona va mai rog sa selectati CEA MAI SIGURA (Aug.- Sept., de evitat stancile de la intrarea nr.18) apropiere / intrare pe canalul de centura a satului Crisan in cazul navigarii cu barca de la Galati – Crisan. Nu folosesc peridoc pentru lansarea barcii in Mahmudia. Pentru mine plecarile in DD se fac din Galati.
O seara placuta tuturor si multa sanatate.