Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Salutare tuturor,
1. Asa cum bine ai spus Cataline, data de plecare nu este batuta-n cuie. Teoretic eu si Pilotul “ne mulam”, cu conditia sa stim cu cel putin 2 – 3 saptamani inainte.
2. Delta Dunarii este superba in aprilie – mai – iunie. Ar fi bine sa nu ratam aceasta perioada. Pasarile cuibaresc si se lasa fotografiate, este plin de verdeata, teoretic sunt ape mari.
Pentru a realiza o tura superba avem nevoie de apa. Daca cota apelor Dunarii masurata in Portul Tulcea scade sub + 250 cm (ape mediii – plaja superioara) suntem limitati la “traseele clasice”, iar daca scade sub + 200 cm (ape medii – plaja inferioara) ne vom rezuma la “Magistralele Albastre“.
3. Desi personal mi-as dori devansarea datei de plecare in principal din pricina “apei”, cred ca ar fi un pic riscant sa plecam inainte de 1 Mai 2016 deoarece riscam ca pensiunile sa fie “foarte” inchise. Dupa 1 Mai sansele noastre de a avea toate aceste optiuni (cazare la pensiune / campare / campare pe barca) cresc considerabil.
4. Asa cum am spus, pe Ciby il asteptam cu drag. Este “nefezabil” 🙂 ca un asemenea cunoscator al Deltei de Vest (cel care a deslusit-o pentru mine si Pilot) sa nu participe la o tura care isi doreste sa “devoaleze” lacurile cele mai ascunse din acea zona. Daca reusim, te asigur Ciby ca va fi o experienta deosebita.
5. Avem doi fosti participanti care trebuie anuntati : Intersect si Catalin-Galati. Pe Intersect il sun eu sau il bombardez cu mailuri. Nu stiu nr. de tel. al lui Catalin-Galati. Rog pe veterani “sa rezolve cazul” 🙂 .