Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 3 sau(2016 nr,1 )
Salut Cataline, Salutari cititorilor Forum GDD deoarece si la mine este prima postare pe forum pe anul 2016.
Din punctul meu de vedere propunerea ta este OK si de dorit iar eu achiesez la ea, avand in vedere atmosfera deosebit de placuta care a guvernat celelalte doua intalniri. Fara a vrea sa modific data de plecare in tura propusa de tine vreau doar sa amintesc faptul ca anul acesta Sarbatoarea Pastelui cade pe data de 1 Mai 2016 – Duminica – iar 6 Mai cade intr-o Vineri.
Legat de traseu si de punctele pe care ai vrea sa le atingem, mi se pare o propunere interesanta. Supralicitez un pic : este perfect posibila combinarea unei rute care sa atinga Pardina, Tatanir, Chilia Veche – localitati situate pe malul Bratului Chilia – cu Delta de Sud, totul depinde de durata turei. Daca ne situam in jurul aceluiasi timing ca data trecuta (5 – 6 zile), ne ajunge timpul atat pentru tura pe Bratul Chilia cat si pentru plaja la Sfantu, dupa o traversare “maiastra” a Deltei Dunarii de la nord la sud !!! 🙂
In decursul timpului am parcurs de doua ori INTEGRAL Bratul Chilia (prima data la propunerea si rugamintea imperativa 🙂 a Pilotului) si mi s-a parut deosebit de interesant :
1. Tura in Delta 20.07.2013 – “Tzumtzi” Tura : Ultima “pata alba” a Deltei Dunarii
2. Tura in Delta 2015.08.01 – Integrala Bratului Chilia 1 : De la Tulcea la Chilia Veche
3. Tura in Delta 2015.08.02 – Integrala Bratului Chilia 2 : Din Chilia Veche la Sulina pe la Cardon
Fara a apasa pe mansa prea tare, de la Tulcea la Chilia Veche mergand pe Bratul Chilia iti ia o zi, cu vizitat cu tot. Si credeti-ma, merita. Merita sa vezi cum arata malurile romanesc si ucrainean !!! Mare diferenta … mai ales dupa ce treci de Izmail !!! O spun cu parere de rau.
Solutiile de traversare a Deltei Dunarii de la nord la sud sunt multiple si foarte interesante insa TOATE depind de cota apelor Dunarii masurata in Portul Tulcea. Dar ma opresc aici cu “configuratul” traseului asteptand opinii si participanti la INTRUNIREA IN DELTA DUNARII 3 (sau 2016 nr.1)