Reply To: Cum intram in Delta pe ape mici ( > + 150 cm la Tulcea)
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Cum intram in Delta pe ape mici ( > + 150 cm la Tulcea) › Reply To: Cum intram in Delta pe ape mici ( > + 150 cm la Tulcea)
Desi apele Dunarii au fost in crestere, cota maxima a perioadei fiind atinsa pe data de 03.11.2015 ( + 183 cm – plaja apelor medii, palierul inferior ), pe data de 31.10.2015 am incercat (si am reusit !!!) o tura destul de riscanta : Tura in Delta 2015.10.31 – De la Tulcea la Chilia Veche pe Canalele Mila 36, Sontea, Olguta si Eracle si pe Lacurile Miazazi, Matita, Babina si Lacul Dracului.
De ce … riscanta ? Pentru ca Lacul Dracului are adancime mica. Foarte mica. Glisat, am reusit sa trec. Nu aceeasi a fost situatia in Tura in Delta 15.09.2012 – Delta de Nord: Lacul Dracului pe apa mai mica de 25 cm !!! In drum spre Chilia Veche … cand cota apelor Dunarii a fost de + 62 cm !!! Atunci traversarea de la nord la sud a Lacului Dracului mi-a luat cca 3 – 5 ore !!!
Ziua urmatoare (01.11.2015) am continuat tura, nepublicata inca. Am avut dificultati destul de mari la traversarea Lacului Merheiul Mic catre Merheiul Mare iar Canalul Dovnica a fost impracticabil (incercare de parcurgere de la nord la sud).