Reply To: Traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc prin Delta Centrala
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc prin Delta Centrala › Reply To: Traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc prin Delta Centrala
Sa o luam pe rand, analizand portiuni din traseul lui Catalin.
1. Canalul Busurca, intre Bratul Sulina – Mila 2 si Canalul Vatafu – Imputita l-am parcurs integral in Tura in Delta 2014.05.11 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita
Din cate imi aduc aminte l-am parcurs de la sud la nord. Prima portiune a Canalului Busurca, intre Canalul Vatafu – Imputita la sud si Centura Sudica la nord, are maluri preponderent instufate, presarate ici-colo cu salcii mari.
A doua portiune a Canalului Busurca, intre Centura Sudica a Sulinei aflata la sud si Bratul Sulina – Mila 2 aflat la nord, nu are nici un obstacol. Malurile acesui sector al Canalului Busurca sunt complet instufate.
In Tura in Delta 2014.06.08 – Inconjurul Padurii Letea pe ape neumblate am parcurs Canalul Busurca de la nord la sud. L-am preferat ca si “cale de retragere” sau de continuare a unei ture extrem de lungi si de obositoare. Parcurgerea lui a fost mai putin dificila fata de tura precedenta.
In Tura in Delta 2015.06.20 – Integrala Litcov si Lacurile Iacub si Bondarului cu retragere pe Garlele Litcov – Imputita si Vatafului am parcurs numai jumatatea nordica a Canalului Busurca, tot de la nord la sud, pana la intersectia cu Centura Sudica a Sulinei. Aceasta portiune a Canalului Busurca nu ridica nici un fel de probleme.
CONCLUZII : In conditii normale, Canalul Busurca poate fi parcurs. Pot fi intalnite obstacole (plauri si vegetatie acvatica abundenta) in sectiunea dintre Centura Sudica a Sulinei aflata la nord si Canalul Vatafu – Imputita, aflat la sud. Adancimea apei pe Canalul Busurca este de cca 1.5 – 2.0 m indiferent de cotele apelor Dunarii masurate in Portul Tulcea. Canalul Busurca este bine conturat, avand o latime medie de cca 15 – 20 m.
-
This reply was modified 10 years, 11 months ago by
Pupezica.