Reply To: O noua "coaja plutitoare" la pas prin Delta
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › O noua "coaja plutitoare" la pas prin Delta › Reply To: O noua "coaja plutitoare" la pas prin Delta
Bun, sa intelegem ce vedem … 🙂
1. Am intrat, dupa descriere, in Colonia Trofilca. Gresit… am intrat in “Labirintul Trofilca”. Asa cum am spus, Trofilca este o zona larga, inundata, unde entitatile de tip lac sau canal nu sunt clar indicidualizate.
2. Acest “Track GPX”, vizibil pe harta cu o linie rosie subtire, este REAL, parcurs de la SUD la NORD.
3. The Aerial Imagery – Satelite Mapbox – este “raportat” la anul in care au fost luate imaginile si nivelul apei la acea data. Zonele “verzi” sunt / pot fi tot apa, acoperita de vegetatie compacta. Lacurile “individualizate” in fotografia aeriana nu corespund cu perceptia de pe teren.
4. Aceasta este zona cea mai frumoasa … dpddv ornitologic … a Deltei. Colonia Trofilca este complet neprotejata.
5. Nu voi identifica pe harta Colonia Trofilca cu exactitate. Cauzele sunt lesne de inteles. Cititorul zelos ( exclus bizonii), vor intelege.
6. Din toata aceasta Mare Zona Inundata, Colonia Trofilca acopera un spatiu de 500 x 500 m, o zona infima. Cei care o gasesc, fara ajutorul ghizilor din Tulcea 🙂 inseamna ca au citit cu atentie…
7. In Colonia Trofilca este concentrata, dupa parerea mea, cea mai mare “diversitate” de fauna ornitologica din Delta.
8. RESPECTATI COLONIA TROFILCA. Nu mai este alta in Delta.