Reply To: O noua "coaja plutitoare" la pas prin Delta
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › O noua "coaja plutitoare" la pas prin Delta › Reply To: O noua "coaja plutitoare" la pas prin Delta
Sunt de stiut urmatoarele :
1. Tura pe care ti-o propun acopera doua zone : Colonia Trofilca si Lacurile adiacente Canalului Draghilea, cel mai dificil canal al Deltei Dunarii. ATENTIE : Nu iti propun parcurgerea Canalului Draghilea, acest lucru este complet altceva. Iti propun o tura eleganta in care vei vizita cele mai ascunse lacuri ale Deltei de Vest.
2. Harta publicata de mine este “aproximativa” in Zona Trofilca si EXTEM DE EXACTA in zona Lacurilor adiacente Canalului Draghilea. Acest lucru este din cauza de… Trofilca 🙂 care, in fapt este o larga zona inundata, fara a avea lacuri si canale bine individualizate, cu mici exceptii.
3. Daca vei respecta indicatiile mele cu privire la sensul de parcurgere al turei, cu exceptia unor evenimente pe care nu le pot prevedea (cresteri sau descresteri masive ale cotei apelor Dunarii la Tulcea), vei padela in curent cea mai mare parte a turei, cu exceptia portiunii de revenire “la baza” (punctul de insertie), cand vei padela contra curentului.
4. Indicatiile mele cu privire la locurile de campare – lucru strict INTERZIS in Delta – sunt aproximative, intru-cat nu m-a preocupat acest lucru deoarece eu dorm pe barca sau nu dorm deloc, ma intorc zilnic la “baza”.
5. Punctul de insertie este … Tulcea. Nu stiu locuri de dat canoea la apa, altul in afara celui din spatele Monumentului (de langa Marele Ponton de unde pleaca Pasagerul), unde este o rampa pentru barci. Discutiile legate de subiectul “Unde sa-mi las masina in Tulcea ?” sau alte subiecte asemanatoare posibil generatoare de parti-pris – uri le putem discuta pe mail.
6. Reperul temporal al descrierii va fi “Ziua I”, etc. … intru-cat nu ai o data precisa de plecare. Directiile vor fi exprimate prin raportarea la puncte cardinale.
7. Ultima parte a descrierii vor fi … track – urile GPS, in fapt fisierele *.gpx. Nu stiu ce harta free foloseste aplicatia ta software, eu ma voi referi constant la ViewRanger ca si aplicatie si la OSM = Open Street Map ca si harta.
8. Stay safe but go wild 🙂