Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 2 sau(2015 nr,1)
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 2 sau(2015 nr,1) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 2 sau(2015 nr,1)
Salutare la toata lumea !
@ George : Din pacate nici eu nu pot sa iau cu mine inca doi pasageri
@ toti participantii :
1. Apa scade. Intr-o saptamana estimez o scadere de cca 30 cm, ceea ce va face ca Dunarea sa aiba o cota de cca + 260 cm la Tulcea. Desi traseul a fost gandit numai pe “ape bune”, este bine sa nu avem barcile extrem de incarcate. Avem de trecut niste locuri “sensibile” …
2. Sub amendamentul ca nu sunt pescar si nu stiu “calendarul” pescuitului, imi permit sa va fac urmatoarea recomandare : atentie la plase pe Dunare deoarece in prezent se pescuieste la scrumbie. In penultima tura pe care am facut-o, urcand spre ’36 am intalnit zeci de plase. Cu “betele”, fiecare va decide daca si cate isi ia …
3. Unul dintre “punctele sensibile” pe care am dori sa-l trecem este Golful Musura. Ii rog pe cei care “au relatii” la Sulina sa se intereseze daca si pe unde se poate trece Golful Musura, venind de la nord la sud. Problemele nu sunt in nord, la Cardon ci in sud, la intrarea in Sulina.
Sunt in principal doua intrari : cea pe la Podul de Metal si cea de la Farul Vechi. Poate aflam care dintre ele tine apa mai multa. Eu n-am parcurs-o decat pe cea de la Podul de Metal si stiu ca tine apa mica, cam de la 150 – 200 m de intrare, venind din largul Golfului Musura. Personal mi-a fost frica sa intru glisat, asa ca “intrebarea” ar trebui pusa pentru un “pescaj” de 50 cm (barca + elice + pinten)
Toate bune,
Bogdan