Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 2 sau(2015 nr,1)
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 2 sau(2015 nr,1) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 2 sau(2015 nr,1)
Propunere pentru bucata Mila 23 -Letea, putem merge pe lacul Sfistovca pana la intersectie cu canalul Dovnica , Lacul Lung , Lacul Merhei -Letea . Dupa parea mea e mai ok , astept pareri
Diferenta este de 10-12 km . nu e vb ca sa scurtam dar sa mai castigam putin timp de o bere ceva, o undita …
Din ce spune Gabitzu se pare ca scurtam etapa cu cca 10 – 12 km, sau am inteles eu gresit ?
Acum, in alta ordine de idei, propunerea lui Gabitzu pare buna. Lacul Merheiul Mare este un lac superb, plin de pasari si este considerat un bun loc pentru pescuit (chestiunea cu pescuitul este desigur … “din auzite”).
Singurul aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere privind modificarea traseului in sensul celor propuse de Gabitzu este legata de trecerea prin Lacul Lung. Acesta prezinta un “promontoriu” de stuf care practic “taie” lacul de la sud la nord. Accesul intre cele doua jumatati aproape egale este posibil numai prin partea de nord.
In partea de sud acest “promontoriu” de stuf infunda practic Canalul Dovnica, inchizand si accesul in Lacul Lung. Eu am trecut de mai multe ori pe acolo si de fiecare data am gasit CATE un canalus de stuf care sa ma scoata in jumatatea estica a lacului. Insa, de fiecare data, canalusul avea alta pozitie, ceea ce-mi indica mie faptul ca promontoriul de stuf este in fapt o aglomerare de plauri !
Evident ca daca nu putem intra din Canalul Dovnica in Lacul Lung nu este nici o problema intru-cat ne intoarcem inapoi pe Canalul Dovnica pana pe Bucla Marelui “M” de unde ne continuam tura pe traseul initial.
Eu (mai) ridic doua probleme, zic eu importante :
1. Data plecarii – propuneri
2. Cine se ocupa de cazare / mancare, intru-cat prin locurile prin care am ales sa ne oprim eu nu prea am contacte …
Legat de data de plecare, mai fac o observatie : desi cel mai comod ar fi sa folosim 1 Mai ca si “pretext”, avem riscul de a ne intalni cu o Delta foarte “populata” si nu tocmai cu personaje de cea mai buna calitate. Mai mult, acest interval s-ar putea sa complice destul de mult problema gasirii unor cazari decente.
Dragii mei prieteni, asteptam pareri si propuneri …
Toate bune,
Bogdan