Reply To: Sfaturi pentru o vacanta la Sf. Gheorghe
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Sfaturi pentru o vacanta la Sf. Gheorghe › Reply To: Sfaturi pentru o vacanta la Sf. Gheorghe
Salut Cypsu,
Revin cu niste mici consideratii generale care s-ar putea sa-ti foloseasca … dupa care ma voi concentra pe “informatii”…
Psihologia oricarui barcagiu din DD este urmatoarea : sa-ti arate ce vrea el. Aceasta psihologie este bazata in primul rand pe “costul benzinei” si in al doilea rand pe un soi de orgoliu local. Sa ma explic.
Daca te plimbi 4 ore si vezi 5 pasari cu 10 l de benzina se cheama ca ai vazut pasari dar benzina a costat numai 55 lei, restul din pretul tocmit ii raman lui. Mai rau este cu barcagii tocmiti de hotelieri. Acestia au “cota fixa” per plimbare. Singurul lor mod de a face bani este sa mai “ciupeasca” ceva de la benzina prin … scurtarea turei sau prin pauze “lungi si dese” pentru … contemplare !!!
Despre orgoliul local iarasi este bine de stiut. Daca tu vii si te arati “invatat” (de mine sau de altul), vei irita barcagiul sau hotelierul. “Vine veneticul asta sa ne invete pe noi…”. Atitudinea trebuie sa fie delicata dar ferma, dupa ce te vezi in barca, cu limita de timp stabilita : “Nu va suparati, nu am putea merge si acolo …”. Sau … “Haideti sa vedem si … “. Evident, toate aceste “concesii” inseamna “bonusuri” … Insa aceste “cerinte” nu trebuie “impuse’ ci “solicitate” cu un ton domol, dupa ce ai incheiat deal-ul.
Spun toate acestea deoarece eu voi incepe sa-ti dau cateva detalii despre cele mai spectaculoase zone ale Deltei de Sud. Trebuie sa “tratezi” cu delicatete cu barcagii sau cu hotelierii cu care tocmesti barca, indiferent ca mergi pe recomandarile mele sau nu.
Un prim contact de incredere – pensiune, dar care te poate pune in legatura cu barcagii locali – ti-l dau chiar acum : Cristi +40 766 898 753. Te rog insa sa citesti si Prima Pagina din sectiunea Posibilitati de cazare in Delta Dunarii.
Incepand cu postul urmator voi incepe sa-ti dau detalii punctuale despre “atractiile” Deltei de Sud.
Toate bune,
Pupezica