Reply To: Discutii “ecologice” scelerate …
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Subiecte ecologice › Discutii “ecologice” scelerate … › Reply To: Discutii “ecologice” scelerate …
“Raspund” tot eu la intrebarile mele intru-cat, timp de 10 ore, nu am primit raspuns pe Capcompas. “Demantelez” sau demontez “mitul” motoarelor mari :
Vazand ca nu raspunde nimeni, raspund tot eu, ca sa mai “demantelez” sau sa “demontez” un mit al sceleratilor ecologisti … am gresit… “ecologisti”.
Inainte de a posta, afirm :
1. In comparatie cu acei adevatati Maestrii ai apelor, sunt un novice. Nu am construit o barca in viata mea, nu am “demontat’ o barca in viata mea decat sub conducerea unui coleg drag – Braconierul.
2. Inainte de a posta, incerc sa ma documentez. Incerc sa nu scriu prostii. Am invatat unele lucruri la scoala, altele le iau de pe NET. Cand nu stiu, intreb. Intreb oamenii care fac cercetare in acest domeniu al barcilor. Intreb oamenii care stiu. Nu ma “raliez” gratuit parerii unor scelerati.
Acum postez:
Afirmatia unui coleg de forum cum ca “se spala malurile” canalelor daca se merge prin Delta cu o barca cu motor mare este COMPLET GRESITA. Vitezele “postate” pe canale n-au nici o importanta. A fost “decat” o afacere, una ca multe altele din Romania. Acum sa revenim …
Valurile de siaj nu au nici o legatura cu motorizarea. O barca mica, supra-incarcata, poate face valuri mult mai mari decat o barca de 9 m cu pescaj de 1.0 m , motorizata cu 350 CP. De ce ???
Pai sa spun, pe scurt. Se numeste “celeritate” ( a doua definitie de pe dex on-line, pentru cei care vor cauta pe NET ). Adica rezistenta fluidului la inaintarea unui corp solid … sau cam asa ceva. Pot sa ma bag in explicatii academice, dar aici nu suntem la scoala … Trebuie doar “demantelata” sau “demolata” aversitatea fata de motoarele mari …
Valurile de siaj care “spala malurile” si ii irita pe sceleratii “ecologisti” au legatura directa cu volumul de apa dislocuit de barca in timpul deplasarii barcii. N-au nici o legatura cu motorizarea sau cu viteza de deplasare.
In deplasament, o barca practic nu lasa siaj. “La jumate”, valurile de siaj sunt la maxim. In glisare, “nivelul” valurilor de siaj scade. Viteza barcii influenteaza viteza valurilor regresive = cele care se intorc din maluri. Cred ca fiecare dintre noi, oamenii normali de pe acest forum, am depasit cate un “vapor” pe Sontea ?
Acum, niste consideratii personale, postate sub egida faptului ca nu sunt inginer naval, sunt doar un amarat de inginer hidrotehnist …
(A). Nu are importanta motorizarea dar are importanta forma barcii.
(B). Ecologia nu inseamna motoare mici. “Ecologia” presupune necunoastere si prostie crasa, ECOLOGIA presupune cunoastere si instruire.
(C). Valurile nu spala malurile. Chit ca mergi cu 200 sau 350 de CP, chit ca mergi cu 10 CP, esti “ecologist” sau ECOLOGIST dupa felul in care te comporti. Dupa felul in care conduci barca…
(D). Hidraulica are legile ei. “Ecologistii” nu le “poate” intelege … Ca nu “e” instruiti. Ei “stie” sa padeleze, sa bea sau sa injure. Atat. Tot ce-i contrar opiniilor lor este … “suspect”. Aici nu ma refer la toti membrii forumului Capcompas, numai la aceia care au avut reactii scelerate sau perverse .
(E). Exista cursuri pe NET despre “celeritate” … inainte de a fi contrazis, va rog sa le cititi … ma refer la fluide, nicidecum la “quickness & softness”.Stiu ca deranjez “ecologistii” talibani de pe Capcompas. Dar nu se mai poate sa citim TOTI si sa credem “pe cuvant” porcariile unor oameni neinstuiti si slab mobilati. Vali, te salut si te asigur de tot respectul meu. Stiu prin ce treci. Dar nu se mai poate…
Stima tuturor oamenilor NORMALI …