Reply To: Delta de Sud – Canalul Solomon
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Delta de Sud – Canalul Solomon › Reply To: Delta de Sud – Canalul Solomon
Salutare Pupezico si iubitori ai Deltei!
Ceea ce numesti tu Canalul si Japsa Solomon este de fapt o fosta amenajare piscicola. La capatul dinspre N al canalului dublu central -spre Canalul Dunavat exista o amenajare conica de unde se putea goli incinta cu pompe pentru a se scoate pestele. Nu pe acolo se poate intra in amenajare asa cum marchezi tu pe harta, ci la capatul capatul canalulul oblic NV-SE.
Acolo se afla o spartura a digului. Venind din intersectiile Canalului Dunavat cu canalele de centura ale Razemului (ramura inte C. Lipovenilor/C. Dunavat- cea care lipeste de pe harta ta si ramura C. Dunavat /C. Mustaca-aflata cam 150 in amonte) la cca 500 m este aceasta spartura in dig. Am trecut cu barca cu motor prin ea fara probleme.
In partea dinspre C. Mustaca treaba cu iesirea e mai complicata. Este o japsa intradevar -pescarii de stiuca o stiu bine! Este la cca 400 m de axul canalului central. O nimeresti mai greu si sfatuiesc pe cei care intra pe acolo si vor sa iasa tot pe acolo sa si-o marcheze pe GPS.
Pesonal am patit-o intr-o nopate -din fericire de vara – cand, dupa incercari repetate de a o repera, am luat-o prin apa si prin stuf, am traversat digul spre Mustaca si mergand prin apa pe langa mal in apa adanca de 80-90 cm, am gasit spartura si intand pe ea, am putut sa-mi ragasesc barca si tovarasul lasat in ea. Muscaturile de tantari si taieturile de la stuf au fost bonus!