Reply To: Delta de Sud – Canalul Solomon
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Delta de Sud – Canalul Solomon › Reply To: Delta de Sud – Canalul Solomon
Dupa lupte seculare, cred ca am lamurit misterele…
Consultand o multime de materiale, atat ViewRanger-ul dar in afisare Hybrid pe care am vizualizat tura mea, cat si Harta Domnului Profesor Petre Gastescu din 1983, am inteles ca eram intr-o mare eroare si anume:
1. Cele doua canale figurate cu albastru mai inchis, care nu se gasesc pe Harta OSM dar le-am figurat eu pe Harta detaliata a Deltei Dunarii, intre Lipoveni la N si Mustaca la S, se numesc, de la V la E, primul Canalul Dunavat – Fundata Nr. 8 si al doilea Canalul Vanghele Nr. 15
2. In prelungirea Canalului Dunavat – Fundata Nr. 8, spre sud, pana in Mustaca, este Canalul Solomon, care “trece” prin Japsa / Lacul Solomon
3. Spre vest de acesta, tot cu albastru mai inchis, semn ca este tot “desenat” de mine, este un canalus de stuf in prelungirea Centurii Razelmului, atat de ingust incat abia poate sa treaca o barca. Canalusul de stuf este accesibil NUMAI pe ape medii si mari.
4. Mie imi lipseste de pe harta (dar ma vazut-o pe Google) sectorul de Centura a Razelmului dintre Mustaca si Dunavat
Voi incepe in cel mai scurt timp descrierea canalelor acestea, asa ca m-as bucura enorm sa ma ajutati. Oricum cu ajutorul vostru (Alex1958 si Ciby), am corectat o eroare de pe Ghidul Deltei Dunarii, lucru pentru care va multumesc.
Atasez si o a doua harta, de aceasta data cea corecta :