Reply To: Delta de Sud – Canalul Solomon
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Delta de Sud – Canalul Solomon › Reply To: Delta de Sud – Canalul Solomon
Pupezica says :
Multumesc Alex1958 si multumesc Ciby pentru discutia super tehnica… dar va mananc pe amandoi !!! 🙂 🙂 🙂 Nu puteati sa va faceti cont (tu Ciby ai, ca ai si scris) pe Forum GDD ??? N-am nimic impotriva discutiilor pe Barcaholic, dovada ca scriu absolut regulat, insa, pentru consolidarea informatiilor despre Delta Dunarii, prefer Forum GDD.
Asa am patit si cu postul meu – Barcuta mea gonflabila de la Decathlon – de dragul discutiilor, am postat TOATA informatia pe care o aveam la acel moment despre Delta Dunarii printre alte discutiii interesante, si acum imi este greu pana si mie sa… “ma regasesc”, pe mine, ma, m… 🙂 🙂 🙂
Asa, daca initiem cate un topic nou, punctual, strict tehnic, pentru fiecare “problema” din Delta sau pentru fiecare “intrebare” pe care o ridica Delta Dunarii, gasim cu totii informatia mult mai usor… si daca ne ramolim, stim unde sa ne uitam… (pot vb si la singular, daca se considera cineva jignit… ) 🙂 🙂 🙂
Acum, despre Canalul Solomon voi reveni cu amanunte. L-am parcurs o singura data (poate de mai multe ori dar nu mai tin minte !!!) in 2012. Adevarul este pe undeva la mijloc, intre ceea ce spune Ciby si ceea ce spune Alex 1958.
1. Canalul Solomon este si CANAL si JAPSA (Lac)
2. Canalul Solomon nu era dragat, pe ape mici in japsa trebuia musai sa intri si sa iesi glisat, altfel ramai acolo. Eu nu recomand parcurgerea Canalului Solomon pe ape mici…
3. Japsa Solomon, din cate imi amintesc, era in treimea nordica a Canalului Solomon si se parcurgea oblic spre dreapta (E) dupa alura canalului, iesirea in Lipoveni se facea printre niste fultane de stuf.
4. Malul sudic al Lipovenilor in acel loc unde ieseai din Japsa Solomon era instufat, malul nordic avea salcii care-ti dadeau “orientarea” sa iesi din japsa in Lipoveni.
5. Acesta este un raspuns “citat din memorie” si la “foc automat”. Voi cauta tura, poze, detalii si revin cu amanunte.
Si acum intrebari :
1. Daca deschid eu topic pe Forum GDD continuam acolo “partea tehnica” a discutiei ? – Nota bene— Am deschis !!!
2. Sa inteleg Alex1958 ca eu nu am pe Harta detaliata a Deltei Dunarii Canalul de Centura la care faci tu referire ?
3. Cand am fost pe Lipoveni si am gasit Iesirea 6 pe Razelm, NU AM VAZUT nici nu canal de centura care sa continue catre Dunavat… asta nu inseamna ca nu este acolo
Daca sunteti amabili (@ Alex 1958 & Ciby) 🙂 🙂 🙂 , astept raspunsurile la intrebarile mele si continuarea discutiei “tehnice” aici… pe Forum GDD. Multumesc anticipat !!!