Reply To: Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici › Reply To: Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici
Quote from republicii on September 3, 2013, 21:50
Salut! Am vazut pe OSM ca ,canalul Perivolovca se imparte in doua canale paralele asa este ? sunt navigabile ambele variante? Stima!
Salut,
Conform OSM, Canalul Perivolovca are un singur fir la intrarea, abia mai apoi se “desparte” in doua fire : Garla Perivolovca si … Canalul Magistral. Mai sus un pic, “ar mai fi” o trecere in Canalul Magistral. Informatiile de pe Harta OSM sunt corecte “geografic” insa sunt FALSE in practica, intru-cat nu se poate trece.
Garla Perivolovca este lata, n-ai cum sa o “pierzi” si ai apa (1.5 – 2 m pe ape mici ca acum) pe toata lungimea ei. Parcursa cu atentie, mai ales din cauza posibilelor intalniri frecvente cu alte ambarcatiuni, te scoate fara probleme in Litcov. Iesirea in Litcov este marcata cu un foisor.
Sa recapitulam un pic :
Iata “Traseul 2“, cel mai scurt :
Dunavatu de Jos – Dunare Veche aval pe bucla (NE) (Punct Critic 1 – intinsura enorma) – intrarea pe Garla Perivolovca – Garla Perivolovca – iesirea din Garla Perivolovca in Canalul Litcov, de unde se urmeaza Traseul 1, cu atentie la Punctul Critic 3
Si uite punctele critice de pe Traseul 2:
Punct Critic 1 : Parcurgerea “buclei” de Dunare Veche catre intrarea in Perivolovca
Punct Critic 2 : Iesirea in Bratul Sulina la Crisan
Punctul Critic 1 (Parcurgerea “buclei” de Dunare Veche catre intrarea in Perivolovca) tocmai l-am “tratat”. Celalalt punct critic, denumit o data “2” si alta data “3” ca sa rezulte ca este acelasi punct critic ca si pe traseul 1 l-am tratat pe larg pe site.
Informatii detaliate despre abordarea acestui Punct Critic gasesti aici : Delta Centrala – Intrarea 18 – Canalul Crisan (NV) Trebuie citit cu atentie… in cazul tau este vorba despre iesirea la Crisan venind din Canalul Crisan.
O zi buna,
Pupezica