Reply To: Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici › Reply To: Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici
Salut Republicii,
Canalul Magistral este o “poveste trista” actual, proiect “maret” din perioada lui Ceausescu care sa permita acces cat mai direct la resursele de stuf. Canalul Magistral pleaca de la intrarea pe Garla Perivolovca si sfarseste la nord in Canalul Suez care leaga de la E la V Garla Perivolovca de Canalul Crisan.
CANALUL MAGISTRAL NU SE POATE PARCURGE INTEGRAL, in afara de situatia in care aduci armata si unitati de dragare. La intrarea dinspre sud este o intreaga padure prabusita prin care nu ai cum sa te strecori.
Parcurgerea integrala a Canalului Magistral este SI un vis de-al meu, insa momentan IMPOSIBIL de realizat. Am avut doua tentative de parcurgere a Canalului Magistral, prima atunci cand am parcurs Canalul Suez in premiera (cred ca nu l-a mai parcurs nimeni de peste 20 de ani) si a doua in Tura in Delta 27.04.2013 – Incercarea de parcurgere a Canalului Magistral. Tura in care am parcurs Canalul Suez n-o gasesc momentan, dar dupa ce o voi gasi, o postez (este o tura FENOMENALA)