Reply To: Traseu Mahmudia-Crisan
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu Mahmudia-Crisan › Reply To: Traseu Mahmudia-Crisan
Quote from gabytzu on October 7, 2013, 14:16
Pasul 1 :pana la mahmudia in cunosc de 2 ani + de fiecare data cand ajung la mahmudia caut pupezica sa vad daca este plimbata sau sta la odihna ……
Multumesc frumos, sunt sincer impresionat…
Traseul pana la intrare in litcov prin: mahmudia -dunarea veche -filat litcov intare l-am facut acum cateva 2 saptamani pe ape mici , doar la intare in dunarea veche m-am intepenit dar fara probleme am reusit sa trec de pragurile de nisip .
Nu este nisip la intrarea pe Filat din Dunare, este mal, din fericire !!! Trebuie sa tii 3-4 metri sub malul stang dupa cum curge Dunarea, “malul drept” in sensul tau de intrare in Filat, amonte de la Uzlina, din clipa in care incepi sa vezi stuful pe acelasi mal (cam la 300 – 400 m de intrarea in Filat). Te feresti de cioatele care de regula se vad, treci efectiv pe sub cracile unei salcii care se lasa pe apa si intri in Filat. Ai circa 4 m de apa daca tii malul. Dupa intrarea pe Filat, dupa ce te-ai orientat spre E (Filatul este paralel cu Dunarea Veche din Marele “M” pana intr-un punct), tii mijlocul canalului. Mai ai un “hop”, acolo unde Filatul coteste brusc spre NE : tii stanga (V), pe dreapta este o buturuga uriasa. Intri sub malul vestic si lasi curba larga pe dreapta. Pe ape mici vezi buturuga… pe ape mari… cam “popeste” elice !!!
Cel mai bun traseu ar fi : Traseul 1 daca vremea permite traversarea lacurilor , cunosc oarecum o furtuna care m-am prins la intrare pe canalul bibanilor din lacul Uzlina.
multumesc frumos pt sfat si revin cu alte intrebari dupa ce rezolv cu harta in viewranger.
Ok, revin cu detalii pe… Traseul I…
Toate bune,
Pupezica