Tura pe Litcov si Lacul Gorgova
This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by sandu 4 years, 10 months ago.
You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Tura pe Litcov si Lacul Gorgova
This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by sandu 4 years, 10 months ago.
Buna Sandule si bine ai venit pe Forum GDD. Mai bine mai tarziu decat niciodata
Pe data de 17.08.2018, Sandu scria in “comments”-uri :
Buna ziua,
Felicitari. Cunosc sit-ul si l-am folosit in trecut pentru informatiile precise dar deabia acum m-am inregistrat.
Intentionez sa merg la inceput septembrie 2017 pe traseul : Nufaru – Canal Litcov km “0” – Lacul Rotund – Intrarea 11 Lac Gorgova – iesire prin Intrarea 1 – Canal Litcov (eventual Canal Carasuhat pe care nu-l cunosc !) – revenire la Nufaru.
As vrea sa stiu daca situatia pe teren imi poate permite sa fac acest traseu cu o salupa de lungime 7.20 metri , latime 2.30 metri , pescaj 0,6 metri.
Multumesc anticipat,
Sandu
Am deschis de la mine putere acest topic nou deoarece mi se pare un subiect de larg interes : accesul pe / de pe Litcov pe Lacul Gorgova.
Am de spus cateva lucruri ref. la tura pe care vrei sa o faci.
1. Cota apelor Dunarii este fff. mica (+ 78 cm pe 18.08.2017). Nivelul scazut al apei iti va crea probleme pe diverse sectiuni ale traseului, lucru pe care il voi detalia.
2. Venind pe Litcov de la vest la est, intrand pe la Litcov “0”, ai un prim obstacol, destul de usor de ocolit, sub forma unei drage pe jumatate scufundata, aflata pe mana stanga (nord).
3. Apoi Litcovul prezinta o serie de obstacole submersate (cioate), aflate in prima treime vestica a canalului. Pe ape mici aceste cioate s-ar putea sa fie vizibile.
4. Am parcurs sectorul median al turei tale in cadrul “Tura in Delta 2016.10.23 – La pescuit pe Lacul Gorgova si vizitarea Lacului Kruglyg (Rotund)” pe o cota de + 104 cm. Barca mea Pupezica are 22 cm pescaj plus elice si pinten. La trecerea de pe Litcov pe Lacul Rotund si mai apoi pe Gorgova am intampinat dificultati, dar am trecut.
Este de mentionat faptul ca iesirea de pe Canalul de Legatura dintre Litcov si Lacul Rotund (Kruglyg) prezinta obstacole consistente la iesirea pe lac.
5. Am parcurs Intrarea 1 pe Lacul Gorgova weekend-ul trecut (n-am publicat inca tura). Are apa, insa prezinta un obstacol consistent sub forma unui trunchi prabusit de-a latul canalului din mal in mal, pe treimea nordica, aproape de Lacul Gorgova. Trunchiul poate fi “sarit” cu oarecare abilitate din partea conducatorului ambarcatiunii.
Toate bune,
Pupezica
Multumesc mult pentru informatiile clare.Voi incerca sa-mi respect traseul propus !.
La revenirea mea din “croaziera” iti voi spune cum a fost, pentru informare .
o saptamana buna ,
Sandu,
You must be logged in to reply to this topic.
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii